New Zealand - onsdag den 13. februar 2013


Fra Lake Tekapo til Christchurch

Tilbage

Efter en rolig nat, vågnede vi atter til en solskinsdag (og Maries og min 21 års bryllupsdag ☺). Det var kølig og lidt blæsende, men ikke mere, end vi kunne sidde ude og spise morgenmad. Foran køkkenet var der en række træbænke placeret med frit udsyn til den turkisgrønne Lake Tekapo . Vi faldt helt udenfor, i forhold til de andre campister og deres morgenmad, da vi stillede op med porcelænstallerkner - både dybe og flade - og alle vores ingredienser til morgenmad. Samt varm kaffe og blødkogte æg.

Inden vi forlod campingpladsen, fik vi tømt og fyldt vand på tankene og så var vi klar til, at sætte snuden mod Christchurch. Lige inden vi forlod Tekapo, måtte vi slå et sving ind til en speciel kirke i byens udkant. Kirken, der var placeret ved søens bred, var lille og meget enkelt bygget. Det specielle ved den var dog, at den som bagvindue havde et stort vinduesparti med frit udsyn til Lake Tekapo. Meget enkelt men effektfuldt. Som Torben konstaterede, så var udsigten for kirkegængerne jo aldrig ens.

Vi fortsatte turen på hovedvej 8 og så snart vi nåede bjergene i kanten af vulkankrateret, begyndte skyerne at dukke op. Det var næsten som om de lå og ventede på os. Inden vi nåede op over kanten af bjergene, begyndte det at småregne og det blev vores vejr resten af dagen. Gråt og regnfuldt. Helt i kontrast til det flotte vejr vi efterlod ved Tekapo - men også i forhold til, hvad vi i øvrigt har haft på turen.

Så det endte med at blive en "indedag" og en køredag, hvor vi kun gjorde et par korte stop ved Geraldine, for at kigge lidt på forretninger og få diesel på autocamperen. Frokosten blev fortæret på en lille rasteplads nord for Geraldine og eftermiddagskaffen ved en kløft nord for Mt. Hutt - lige inden vi begyndte at tage afsked med de New Zealandske bjerge.

Vi nåede først til Christchurch ved 5-tiden. Det var lige i rette tid til myldretrafikken og GPS'en synes, at vi skulle opleve dette til fulde, for den sendte os på hovedvej 1 forbi lufthavnen på en længere strækning, der var vejarbejde på, så det ene spor var spærret på strækningen. Lange køer og ventetid...

Vi havde jo en aftale med Anna og Trevor om, at vi skulle overnatte ved dem den sidste nat. Den plan var blevet ændret et par gange i løbet af dagen. Vi var nået til det resultat, at vi ikke kørte ud til dem, for det ville være ca. 60 km. ud af byen og 60 km. tilbage til lufthavnen igen fredag morgen. Så vi ville ringe til dem og sige mange tak for tilbuddet og for deres gæstfrihed.

Det tog næsten en time at komme gennem myldretrafikken, så vi nåede Top-10 campingpladsen i Christchurch ved 18-tiden og begyndte straks på at få ryddet op i diverse drikkevarer. Vi skulle jo nødig smide noget ud, så Torben og jeg var i et vældig humør, da aftensmaden blev serveret. Ella og Marie havde kreeret en rigtig god omgang sovs med skinke til pasta. Det smagte rigtig godt.

Vi havde planer for den sidste dag i morgen. Egentlig ville vi på en vintur nord for Christchurch men den var udsolgt og de hjælpsomme piger i receptionen på campingpladsen kunne ikke finde andre vinture, så vi måtte ud i alternativer. Vi enedes om en udvidet byrundtur i Christhurch. Den fik vi bestilt og betalt med de sidste kontanter, vi havde. Så var de også udryddet :-)

Det blev lidt sent, inden vi kravlede til køjs. Det havde været hårdt arbejde, at spise og drikke rester, så vi var godt trætte :-)

1
2
3
4
5